Právě jsem zabrousila na tyhle stránky. Potřebuju zhubnout 15 kg a jsem pevně rozhodnuta začít. Nesnáším ale jakékoli zákazy - že nesmím čokoládu, sušenku, koblihu, svíčkovou... Takže jakékoli stravování stylu pouze celozrnné pečivo, libové maso, ovoce a zelenina atd. by u mě neuspělo - nevydržela bych to dlouho a o voňavé koblížce by se mi zdály každou noc horečnatý sny - znám se. :grater: A taky si chci váhu potom udržovat trvale a co třeba různé návštěvy, oslavy, setkání s kamarády? To mám jakékoli pohoštění typu chlebíček pořád odmítat a chroustat na návštěvě mrkev když všichni ostatní jedí třeba segedín? Znám se - to ty mi nešlo a cítila bych se i divně mezi ostatními.
Ale k věci: budu jíst všechno, opravdu vše! Ale jen v polovičním množství než je normální porce (tj. asi tolik, kolik se vejde na ten dezertní talířek, pro příklad u mamči na návštěvě si dám klidně guláš s knedlíkem, ale knedlíku jen 1 plátek a guláše taky trošku - nikoho tím neurazím, sama si pochutnám a ještě budu hubnout! Vlk se nažere a koza zůstane celá). Pevně věřím, že tohle na mě opravdu zabere - moje nynější váha je taková jaká je proto, že se nezřízeně cpu, a to hlavně večer, když přijdu z práce. :usch: Měřím 163 cm a vážím teď 72 kg! Fuj fuj, jsem na sebe pořádně nas....štvaná! Ještě před 2 lety jsem měla 57 - 58 kg a to je teď moje meta! Řešila jsem rozchod s přítelem a následnou samotu a deprese jídlem a ta potřeba přecpávat se mi jaksi zůstala, a toho já se prostě musím zbavit. A začínám s tím hned.

Takže - mám už dopodrobna vymyšlený plán. Tady jsou hlavní body:
. Budu jíst 5x denně v malých porcích
. Budu se soustředit na zdravou stravu, ale nic není zakázáno!
. Nebudu počítat kalorie, je to děsně otravný a stresující a stres spouští přejídání! Při maličkých porcích do sebe nadbytek rozhodně nedostanete.
. V případě velkého hladu rozpustím 2 lžičky Psyllia (přírodní sypká vláknina, k dostání v lékárně nebo prodejnách zdravé výživy) v 0,5 l vody
nebo čaje a vypiju - krásně to nabobtná v žaludku a zaplní ho.
. 3 - 4x týdně přidám cvičení (mám doma běhací pás a Orbitrek).
. Když budu jíst poloviční porce, ušetřím také půlku peněz za jídlo, než co utratím teď, a to je fakt bezvadný zjištění!!!!:D Za ušetřené peníze si
koupím takové tři berličky v podobě doplňků stravy (1. chrom - zamezí chuti na sladké, 2. koenzym Q 10 - dodá hodně energie, nebudu
unavená a vyčerpaná, 3. CLA - bojuje proti jo-jo efektu, zamezuje ukládání tuku z potravy do tukových buněk a zpevňuje svaly - to je důležitý,
protože každý úbytek svalů při dietě- k čemuž dochází - znamená následný jo-jo efekt). K ochraně svalové hmoty při dietě se může použít i
případně koncentrát aminokyselin BCAA, ale CLA je nesrovnatelně lepší - už ho zkouším 3 měsíce a i když se stále přecpávám jako dřív, tak
netloustnu!!!!) Je taky důležité užívat kvalitní multivitamin s minerály (třeba Multitabs z lékárny) aby nedošlo ke zrátě důležitých látek pro tělo
kvůli poloviční stravě. No a kdo nechce užívat žádný tabletky, může si za ušetřené peníze koupit třeba něco pěkného na sebe.
. Sladké je povoleno do 12., max. do 14. hodiny
. Budu hodně pít neslazené nápoje (nebublinkatou vodu, zelený, ovocný a bylinkový čaj - já ani teď nemusím sladké ani uměle slazené nápoje,
takže to nebude problém). Pozor - mléko se neřadí mezi nápoje, ale jídlo!
TIP: Místo jednoho jídla si dám občas 1 instantní polévku z pytlíku a do ní rozmíchám 2 lžičky Psyllia (nutno zapít dalším šálkem vody). Krásně to
zaplní žaludek a má to opravku minimum kalorií (okolo 70 kcal na jeden sáček).
Takže příklad jídelníčku: Snídaně: 1/2 tyčinky ledových kaštanů + černá káva bez cukru, nebo 1/2 krajíčku chleba slabě potřeného sýrem, nebo
2 lžíce vloček s max. 2 dcl mléka atd.
Svačina: 1 jablko nebo malý banán nebo 2 miňonky nebo káva s mlékem atd.
Oběd: 1 malý brambor, 1/2 řízku, malý zeleninový salát
Svačina: 10 ks ořechů nebo 10 lupínků Vitalinea nebo hrst popcornu nebo kus zeleniny nebo neslazená káva s mlékem
(případně s umělým sladidlem)
Večeře: 1 nožička párku, 1/2 rohlíku
V tomhle příkladu jídelníčku bylo uvedeno i dost nezdravých potravin. Je samozřejmě lepší jíst zdravěji, ale chci tím ukázat, že si myslím, že i třeba řízkem se dá hubnout

Takže - hurrrrraaaaaa do toho holky!!!!!!!! Držte mi prosím palečky, prosím prosím. Nedostanu se na Internet každý den, ale za týden se opět ozvu, jak jsem na tom po prvním týdnu jo? Cítím, že ten začátek bude nejhorší, musím vytrvat a pak už si snad tělíčko zvykne na menší množství jídla. Vždyť si i oddychne - kolik energie teď musí vynaložit na zpracování tolika jídla!
Tak pa holky a ať už hubnete jakýmkoli způsobem, DRŽTE SE!!!!!!!!! Už to, že jste se daly do boje je první cesta k úspěchu.