Zvažovala jsem i návštěvu dietologa, ale nemám na to čas Stydlín Smutný takže jsem projela internet a podle toho jsem si sestavila jídelníček sama. Neříkám, že dobře, ale zatím funguje - po téměř 3 týdnech mám dole 3,5kg Huráááá a já se cítím výborně! No, ale abych se neradovala předčasně, ještě mám před sebou 15kilo, abych měla vysněných 72kg... Stydlín
Snídaně: 0,5dl ovoc.džusu naředěného 1dl vody, 30g neslazeného müsli + 120g jogurtu (měl by být nízkotučný, ten u nás nevedou, takže kupuju holandii 3,5% tuku), nebo 70g celozr. pečiva, slabě namazat netučným tvarohem, lučinou nebo něčím na ten způsob, plátek kuřecí šunky (všude doporučujou, že by měla mít aspoň 96%masa, ale to je tady utopie, sehnala jsem 80%ní a byla jsem ráda), ev. plátek sýra max 30%tvs., zelenina.
Svačina: 200dl kefíru + 150g ovoce (jablka, pomeranč, nektarinka...) nebo zeleniny (okurka, rajčata, papriky, ředkvičky, kedlubny...), případně 25g celozrnných sušenek (kupuju Bebe Dobré ráno extracereální).
Oběd: 120g libového kuřecího nebo ryby, okořenit dle chuti a opéct na lžičce oleje, k tomu rýže, těstoviny, nebo jen celozrnné pečivo - fakt trochu, a spoustu zeleniny.
Svačina: zelenina, jogurt s ovocem (to když jsem ho neměla ráno), plátek pufovaného chleba (polystiren).
Večeře: viz oběd, případně celozrnné pečivo se 120g nízkotučného tvarohu jako pomazánka (s jarní cibulkou, česnekem a podobně), nebo luštěniny a 1/2 vařeného vejce, zelenina
2.večeře: Zelenina.
K tomu samozřejmě hodně pít, neslazené nápoje, voda, čaj apod.
Jak už jsem psala nahoře, neříkám, že to je úplně správně, ale mě to dělá dobře. Dřív jsem se hodně nadýmala Stydlín, teď už tolik ne, navíc manžel říká, že mi ráno tolik není cítit z úst a vůbec, připadám si úžasně Vychechtaný
Zeleninu krájím na tenké plátky (talíř vypadá plnější) nebo dělám saláty jen s kapkou oliv.oleje a octa a špetkou soli.
Jo a píšu si všechno, co jsem ten den jedla - třeba se jednou k tomu dietologovi dostanu, tak abych mu měla co ukázat Vychechtaný
Zatím teda extra necvičím, běhání kolem dětí nepočítám, i procházky se psem jsem musela stopnout, protože u nás po lese běhá nějaký úchyl, tak se bojím; ale mám slíbený nějaký ten stroj, takže pak to snad půjde ještě lépe. A za dva týdny se stěhujeme, tam snad žádní úchylové nebudou, takže zase plánuju dlooouhé psí procházky, docela už mi to chybí...
Jinak na internetu je ke stažení 60ti denní jídelníček podle Petra Havlíčka z Jste to, co jíte. Sice si nemyslím, že ten jídelníček dělal on, nějak mi to na něj nesedí, ale dá se z toho poměrně dobře vyjít

Jo a ještě jsem na netu vyčetla jednu docela prima fintu, jmenuje se to JJP = jez jen polovinu Mrk
A ještě je potřeba podpora okolí! Manžel už si za ty tři týdny zvyknul, že když si dá k večeři hemenex nebo kus anglický slaniny s rohlíkem, tak si to jde sníst za roh, aby mě neprovokoval Veselý Ikdyž já teda musím říct, že mě už to ani nechybí. Třeba včera jsem klukům dělala k večeři šunkofleky z naprosto dokonalýho uzenýho a sobě zapečený těstoviny (necelá 1/4 pekáčku) s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí a ani mi to nepřišlo líto Vychechtaný Jsem na sebe pyšná.
Kdybys chtěla, můžu ti poslat seznam, co jsem jednotlivý dny jedla, třeba ti to pomůže jako inspirace. Takže kdyžtak napiš SZ.
Moc držím palce! srdicko